sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Tukkatypy

Olen katsellut miten muutamissa blogeissa on päästy jo availemaan uusia Hairdorables-nukkeja ja olin tietenkin innoissani kun löysin "tukkatypyjä" paikallisesta lelukaupasta. Hintaa paketilla oli 21,40€ ja siskoni osti minulle paketin myöhästyneenä syntymäpäivälahjana.

Hairdorables-sarjan idea on varsin yksinkertainen; L.O.L Surprise-pallojen suosittu useampi yllätyksellinen lelu on levinnyt muidenkin valmistajien tuotteisiin. Hairdorablesissa pääosassa tuntuu olevan (nimen perusteella) nukkejen hiukset ja kaikki niihin liittyvä. Nukkeja on muutamia erilaisia, mutta samasta hahmosta on useampi erilainen versio. Yhteensä kerättävää on siis 36 nuken verran.

Tämän postauksen kuvat on laadultaan surkeita, sillä Blogger jostain syystä muutti laatua blogiin lataamisen jälkeen aika rajusti. Ensimmäisiä kertoja tässä blogissa, mutta Bloggerin tuntien jo vuosien ajalta voin sanoa, ettei kyseessä ole mikään pieni ongelma.


Paketti on melko kookas ja ihanan värikäs. Kuvitusta paketissa on joka puolella, mikä on ainakin itsestäni tosi mukavaa.


Kuten nykyaikaan kuuluu, nämäkin lelut valloittavat sosaalista mediaa valmistajan ja keräilijöiden avulla. Takakannen sometyylinen kuvitus on ihana. Pakettia ihaillessa en voinut olla huomaamatta ja rakastumatta erääseen kuvaan ja sen malliin;

Ei tämä näin kökkö laatuinen ollut kun latasin sen koneelle... Kiitos blogger...

Tuo pinkkihiuksinen yksisarvistypykkä oli heti sellainen, jonka halusin. Siis aivan ihana! Mutta kokemuksen syvällä rintaäänellä voin todeta, että kaikki vähänkin hienommat yksilöt tälläisissä leluissa on ultra harvinaisia ja hankala saada, joten ei toivoakaan että saisin juuri sen jonka haluaisin.

Palaten vielä tuohon takakanteen, niin siinä on esillä nuo 11 yllätystä, jotka pitäisi paketin sisältä paljastua. Tarrat tuntuu hieman halvalta lisältä, mutta Collector List taas on huijausta. Yleensä tälläisissä keräiltävissä sarjoissa se lista itsestään jo kuuluu pakettiin mukaan. Eli sanoisin että paketista tulee 6 kunnollista yllätystä nukke mukaan lukien.

Mutta aloitellaan availu ja katsotaan mitä kaikkea tulee vastaan.


Kun vetäisin muovin pois paketin päältä, syliini tippui jo ensimmäinen "yllätys" eli se listaus sarjan nukeista.


Kuten kaikissa tämän tyylisissä leluissa, on jokaisella nukella harvinaisuus-aste, joka kertoo nuken saatavuudesta/upeudesta.


Etsiskelin heti listalta itseäni kaikkein eniten kiinnostavat.


Yksisarvistypykkä eli Willow on kaikkina versioina mielenkiintoinen ja ottaisin mielelläni jokaisen, mutta Harmony on myös kivan oloinen. Värikäs ja persoonallinen.

Ihasteltuani taas aikani listaa päätin jatkaa aukaisua.


Pakkaus avautuu kuin vaatakaapiksi ja sieltä sitten noukitaan oikeassa järjestyksessä yllätyksiä esille. Tässä vaiheessa arvostin vielä pahvista pakkausta ja mietin miten hehkutan ympäristöystävällistä ratkaisua, mutta kuinkas kävikään...


Jokainen yllätys on pakattu liian isoihin, muovisiin laatikoihin, jotka ovat pahvilaatikossa muovisilla hyllyillä. Kun kerää kaikki muovit pakkauksesta ja vertaa niitä yllätysten kokoon ja määrään, niin pahvilaatikko ei enää tunnu tärkeältä.


Jätän kauhistelun nyt ainakin hetkeksi, keskityn yllätyksiin. Eli ensimmäisestä laatikosta kaivautui esille tarroja (plääh...) ja punainen ruusukampa.


Toisesta laatikosta kaiveli esille pitkävartiset rullaluistimet ja tee-se-itse-tarrapuhelimen. En tiedä mitä mieltä olisin puhelimesta. Aika turhan oloinen, mutta kävisiköhän se myös Barbeille... Pitää säästää ja kokeilla.

Pitäisikö tuo lukea "There's more in air!" vai "There's more in here!"? Oli kumpi vain, niin en saa sanaleikkiä kuulostamaan hyvältä.

Kolmannesta lootasta löytyi taas yksi tarra ja tuollainen hiusklipsi, jossa on hieman vaillinaisesti väritetty sateenkaari. Värien puolesta voisi olla vaikka tulikaari... Hiuslisäkkeiden ympärillä olevien muovien kanssa sain tapella pienen tovin.


Neljännestä laatikosta löytyi taas tarra ja tuollainen muovinen tikkari. Tikkari on aika kookas siihen minkä kokoisiksi olen nämä nuket kuvitellut.


Sitten olisi vuorossa itse nuken paljastaminen.

Edelleen sama toimimaton sanaleikki.

Katsaus laatikon takana olevaan suloiseen vaatekaappikuvitukseen. Tässä vaiheessa tajusin, että nukkelaatikossa ei ole pohjaa ja näin sateenkaaren väreissä loistavat hiukset...


Siinähän hän on. Joillakin tämän sarjan nukeilla on aika pelottavakin virnistys naamallaan, joten onneksi tämä yksilö oli varustettu hieman lempeämmällä hymyllä.


Hänen nimensä on Rayne ja hän taitaa pitää sateenkaarista. Vilkaisin Raynea vielä listalta ja yllätyin kun hän oli Signature Look-versio.



Uutena suoraan paketista. Mekko on aika yksinkertaisen ja hieman halvan oloinen, mutta pidän hiuksien väristä ja määrästä. Tämä nukke on aika tiheään rootattu, mikä on plussaa tottakai. Kampaus on edestä päin ihan ok, mutta takaa aika sotkuinen.

Laitoin typykälle kaikki tavarat paikoilleen.


Tikkari ei pysy oikein hyvin kädessä, joten Rayne heitti sen menemään. Posettamisessa neiti ei ole kovin hyvä, mutta ei huonokaan. Kädet ja jalat taipuvat jonkin verran, mutta pää on aika jäykkä ja tuo sivulle suunnattu katse on hieman hankala huonosti liikkuvan pään kanssa.


Ensivaikutelmani näistä leluista on vähän ristiriitainen. Näitä on kiva avata, mutta en kaipaa lisää pieniä tilpehöörejä. Nuket on laadukkaan oloisia, mutta silti vähän niin ja näin. Pahvinen vaatehuonelaatikko on hieno idea, mutta vaikka sitä voi käyttää esim. taustana niin silti se ei ole kovinkaan käytännöllinen. Tausta ei ole nukkeen sopiva. Rayne joutuu luistelemaan toimistossa.


Suomessa hinta on tottakai kallis.  Yli 20 euroa muovikipoista on ihan liikaa, vaikka nukke onkin ihan hyvä. Itseasiassa olen ostanut jo toisenkin nuken, mutta ostin sen vain koska sain siitä 30% alennusta paikallisen lelukaupan synttäreissä. Muuten en olisi varmaan hankkinut toista. Jotenkin nämä ylihintaiset yllärilelut ei ole enää itselleni niin kivoja. Jokaisen kohdalla mietin, että entä jos tulee sama. Mieluummin ostan jotain mitä oikeasti haluan, kuin vain tuurilla yritän saada sen yhden, minkä toivon kaivelevani muovien seasta.

Ideana nämä ovat kivoja, mutta toimisivat ihan tavallisina nukkeina, joista saisi valkata mieleisensä. Plussaa näissä nukeissa on se, että ne ovat yllättävän kuvauksellisia. Raynesta saa tosi kivoja ja ihanan iloisia kuvia helposti. Tähän loppuun oma suosikkini, josta voisin vaikka muokata uuden ulkoasun blogiin.

3 kommenttia:

  1. oi sait söpön raynen! <3 tuota en ole vielä nähnytkään missään. totta puhut, ovat kuvauksellisia, varmaan tuo "animaatiomainen" ilmeikäs naamataulu on näiden nukkejen valttikortti. tuntuu että vaatteiden laatu hieman vaihtelee, esim toisella skylarillani oli kömpelösti ommeltu mekko, toisen vaatteissa ei ole moittimisen sijaa. tuolla raynella pidän ehdottomasti hiuksista (ja tikkari on söpö) mutta mekko on vähän ehkä liian vaalean nuulea eikä niin sähäkkä kun tuolla neidillä pitäisi olla..?
    voi olisivatkin tavallisia nukkeja, säästyisi tuplilta ja triploilta ja saisi valkata lempparinsa. meinaatko ostaa lisää? minä muuten en ehkä enää ostaisi mutta kun kovasti haluaisin super neilaa T___T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhden ostin tosiaan Raynen jälkeen, sain Brilliant Brit-nimisen, joka on myös ihan söpö. Tällä hetkellä en ainakaan suunnittele kolmannen ostamista, mutta eihän sitä koskaan tiedä...

      Poista
  2. Onpas suloinen karamellikimuli siellä! :) Onnittelut! Nämä nuket ovat kyllä kuvauksellisia ilmeikkäiden naamojensa ja värikkäiden ulkoasujensa vuoksi!

    Hinta noilla nukeilla on tosiaan aika tyyris ja voin vain kuvitella, miten paljon kaksoskappaleiden tuleminen sapettaa.

    VastaaPoista

Kivat kommentit piristää aina. Jokainen kommentti kuitenkin tarkistetaan ennen julkaisua, joten ne eivät ole näkösällä heti. Kiitos kommentistasi.