keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Vanhan rakkauden raunioilla

Monster High oli minulle SE sarja, joka sai minut innostumaan nukeista, niiden kuvailusta ja ihailusta. Monster High oli jotakin uutta, ei sitä samaa täydellistä Barbieta, joka osasi kaiken ja joka näytti aina täydelliseltä. Monster High muistaakseni iskeytyi Suomen kauppoihin joskus 2011 vuoden loppupuolella, ensimmäiset omat nukkeni sain 2012 vuoden alussa. Vau, onko siitä tosiaan vasta viisi vuotta? Viiden vuoden aikana on ehtinyt tapahtua paljon. Aluksi keräsin hurmiossa lähemmäs 30 nukkea ja rakastin kuvailla niitä, vaikka kamera olikin kököistä kököin. Sitten kyllästyin ja myin kaikki pois. Nyt kadun, sillä haluaisin kaikki ihanat nukkeni takaisin. Siksi olen keräillyt kirppiksiltä Monster High-nukkeja vaikka hinnat ovatkin joskus aika korkeita, mutta itselleni on tärkeämpää saada kerättyä niitä "vanhoja" nukkeja takaisin.

"Vanhoja" verrattuna Mattelin neronleimaukseen rebootata hyvin myyvä sarja. Aluksi olin kauhuissani uusista naamoista ja halvemmista, nivellettömistä nukeista. Nyt olen jo kai tottunut, koska sopivan alennusprosentin jälkeen sorruin ja ostin kaksi uutta MH-nukkea. Ei näissä nukeissa kyllä ole enää sitä samaa henkeä, mutta kauniita ne ovat kuitenkin.

Party Hair Draculaura on naamaltaan nätti ja hiuksiltaan upea nukke, jonka hinta Suomessa lähentelee 40 euroa. Paikallinen Prisma haluaa ilmeisesti päästä eroon suuresta osasta nukkevalikoimaansa, sillä eräänä sunnuntaina leluosastolla pyöriessäni huomasin huiman viidenkymmenen prosentin alennuksen Party Hair Draculauran hinnassa! Tuohon hintaan nivellettömän nuken voi ostaakin. Onneksi ostin, sillä pari päivää myöhemmin kyseiset nuket olivat jo loppuneet.


Alkuperäinen tarkoitukseni oli vaihtaa Draculauralle Create-a-monster-vampyyrin nivelletty vartalo, mutta vartalosta katkesi polvitappi. Koska halusin juuri tälle nukelle nivelletyn vartalon, päätin lainata Draculauralle Elissabatin vartaloa. Ja nyt minulla on upeilla hiuksilla varustettu nivelletty Draculaura!

Ainoa ärsyttävä asia on tuo turkoosi muovijutska tuossa nuken päällä. Tai päässä, sillä valitettavasti se on kiinni pään sisällä. Yritän kovasti keksiä miten saisin sen poistettua nätisti, mutta ainakaan vielä en ole uskaltanut mitään kokeilla.

Muovihärpäke on päässä tietenkin sitä varten, että siihen saa kiinnitettyä nuken mukana tulleita hiuskoristeita ja -telineitä, joista voi taiteilla hienoja kampauksia Draculauralle.


Oma osaamiseni ja kiinnostukseni hiushärpäkkeitä kohtaan riitti tälläisten kieppien tekemiseen ja telineen koristeluun. Tuo Draculauran mekko on todella hieno ja suloinen, mutta jotenkin nuo lepakot jokaisessa Draculauran mekossa alkaa olla jo niin nähtyjä...


Pidän noiden sukkien ja kenkien yhdistelmästä, mutta kengät on aika tylsät. Nuken mukana tuli muuten uudenlainen teline, josta en tietenkään tajunnut ottaa kuvaa.


En ole ikinä pitänyt Draculauran naamasta erityisemmin, sillä ainakin vanhemmilla neitivampyyreillä on ollut huulien välissä omituinen valkoinen viiva, jonka tarkoitusta en ole saanut selville/tajunnut. Onneksi näillä uusilla nukeilla ei ole enää sitä viivaa. Kaipaan kuitenkin vanhojen Draculaurojen tummempaa meikkiä ja nämä nykyiset naamat ovat vain jotenkin liian kilttejä...


Olen ratkaissut turkoosinhärpäkkeen-ongelman tälläisellä putturasysteemillä. Tällä nukella kun tuota hiusta riittää. Jokaisessa kuvassa Draculauran silmien valkuaiset näyttävät hieman huolestuttavan kellertäviltä.


En olisi tästä nukesta maksanut sitä neljääkymppiä, vaikka tämä erittäin kaunis onkin ja ollut olemattomalla reboot-monsterien want-listillä jonkin aikaa. Onneksi sain tämän halvemmalla. Vartalon kanssa en tiedä mitä teen, jätänkö tämän nivelletyn tälle vai saako Elissabat omansa takaisin.

Toinen uusi MH-nukke on kauan kaipaamani Silvi Timberwolf, joka oli myös alennuksessa (ei tosin niin hyvässä kuin Draculaura). Silvissä pidän siitä, että se on aivan uudenlainen ihmissusi (eikä aina se sama vanha Clawdeen) ja tuo nenä on vain niin suloinen!


Värit eivät ole oikein mieleeni ja tuo vaaleanpunainen "karva"kaulus on ihan turha ja hankala pitää nuken päällä.


Paljon parempi! Tämä on niitä nukkeja, jotka ovat ihania, mutta joiden hiukset ja vaatteet on vähemmän ihanat. Silviinkin on ängetty niin paljon värejä ja säkkärää, että nukke näyttää tulleen suoraan ysäriltä monsterien kouluun. En ole nähnyt tätä uusinta MH-leffaa, joten en tiedä miten Silvi mihinkin liittyy.


Pidän tästä susiprintistä Silvin mekossa. Harmittaa, kun itselläni ei ole paljoa ylimääräisiä Monster High-nukeille sopivia vaatteita, muuten stailaisin susineidin mielelläni hieman uusiksi. Ja jos uskaltaisin, roottaisin Silville hopeanvalkoiset pitkät, suorat hiukset...

Ihailuni tätä nukkea kohtaan ilmentyy hieman erikoisessa muodossa, sillä minulla on jo täällä asukkina yksi Silvi!


Silvi on talvikko ja se muutti tänne samana päivänä, jolloin olin nähnyt ensimmäisen kerran Silvi-nuken Suomessa kaupan hyllyllä. Kuva on jo vanha (maaliskuulta), nykyisin hamsteri-Silvi on paljon paksumpi ja vielä hieman vaaleampi.

"Mitä? Nimesit hamsterin minun mukaani?! Mutta...me emme ole edes samannäköisiä!

Tämä oli hieman tälläinen fiilistelypostaus, jonka tarkoitus on kai kertoa itselleni, ettei nämä uudet monsterit nyt niin kauheita olekaan. Vaikka näissä ei enää sitä samaa tunnetta olekaan, niin silti Monster High-nuket on mielenkiintoisia ja upeita, omalla tavallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristää aina. Jokainen kommentti kuitenkin tarkistetaan ennen julkaisua, joten ne eivät ole näkösällä heti. Kiitos kommentistasi.