maanantai 2. huhtikuuta 2018

Jännittävä jätepallo

L.O.L Surprise-pallot taisi sittenkin lyödä itsensä läpi myös täällä Suomessa, sillä joulun alla ja nyt alkuvuodesta pallot ovat kadonneet kaupasta sitä tahtia, etten ole itse ehtinyt niitä edes ostaa. Availin itse yhden pallon viime elokuussa ja sen jälkeen muutaman muunkin, mutta blogiin kirjoittelu jäi ja vain yhdestä pallosta olen availupostauksen kirjoittanut.

Nyt päätin blogin henkiin herättämisen kunniaksi ostaa yhden Pets-pallon ja jakaa kuvin ja sanoin ihmetyksen aiheet tästä trendilelusta. Itse pidän ideasta, mutta Suomessa hinnat on korkeat (tämä Pets-pallo maksoi 14,95€) ja nämä pallot ansaitsevat myös lempinimen Jätepallot, sillä muovia ja roskaa tulee yhdestä pallosta PALJON.


Tälläinen värikäs pallero siis kyseessä. Ideahan on se, että pallosta "kuoritaan" kerroksia ja sisältä paljastuu yllätyksiä ja lopulta itse lelu, joka tässä Pets-sarjassa on siis lemmikki.


Kuvituskuvat ovat todella suloisia. Ennen pallon aukaisua luulin, että sarjassa on vain kissoja ja koiria, mutta ilmeisesti siinä on myös hamstereita ja pupuja.

Aloitetaanpas sitten. Eli vetoketjusta vedetään ja ensimmäinen paperi pallon päältä poistuu.


Ensimmäinen yllätys on vihje sisällä olevasta eläimestä. En ole tätä sarjaa ennen avannut tai missään muuallakaan tarkemmin tutkinut, joten vihje voisi olla melkein mitä tahansa, en sitä kuitenkaan tajuaisi. Voin muuten kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa, että on inhottavaa avata ensimmäinen kerros ja saada vihje, josta tietää että pallon sisällä on jo samanlainen kuin omassa hyllyssä. Kaikki hauskuus kyllä katoaa samantien.


Toisen kerroksen alla löytyy tarrat, joista näkee mitä nämä elukat tekee. Yksi yllätys on siis myös se, mitä pallon sisällä oleva otus tekee; vaihtaa väriä, itkee, sylkee ja pissaa. Näköjään näillä eläimillä on myös mysteeritaito, josta en kyllä tiedä mitään.


Sitten onkin jo pelkkä paljas pallo, ei pienempiä luukkuja kuten aikaisemmissa avaamissani. Kaikki hieno on laitettu siis yhteen kasaan pallon sisälle.


Pallo avattuna. Ensimmäiseksi ihmetyksen aiheeksi nousi tuosta "kannen" sisältä paljastunut outo juttu...


Siis häh? Kuvittelin tämän aluksi jonkinlaiseksi vesileikkipaikaksi, jossa on sieni imemässä turhat vedet. Salaisuus paljastui myöhemmin, jatketaan pallon tonkimista.


Kantokahva, jonka saa laitettua kiinni tuohon palloon ja siinä voi kuljetella tavaroita mukanaan. Itseäni tuo ei paljoa kiinnosta, joten tuskin kiinnittelen sitä mihinkään.


Ihanaa, esite! Tässä vaiheessa tajusin, että sisältä voi tulla hamsteri tai pupu kissan ja koiran lisäksi. Rukoilin hamsteria, sellainen olisi ihana kahden hamsterin omistajalle...


Onpas niitä monta erilaista! Ja onpas ne hassuja.


Ohjekirjasen ohitin täysin ja luin vasta jälkeenpäin. Suosittelen lukemaan, siinä on paljon tietoa näiden lelujen suhteen.


Ensimmäinen yllätyspussi. Tässä on todella kauniit värit, pidän turkoosi-mustayhdistelmästä. Nämä oli helpompi aukaista kuin muistinkaan, sai vain repäistyä eikä tarvinnut avata hampailla. Pussista ilmaantui aika tylsä ja ruman värinen tuttipullo.


Seuraavista pusseista ilmaantui tälläisiä. Näidenkään suhteen ei alkanut kellot soida, että minkälainen elukka sieltä olikaan tulossa.


Sitten olikin jo isoimman ja paksuimman pussin vuoro. Mitähän sieltä paljastuu?

"Kukkuu!"

Olin hieman pettynyt. Ei hamsteria, ei kissaa... Vain hitusen pelottavan näköinen kissakoirahybridi. Lisäksi otsassa oli jo valmiiksi jotain tuhrua, enkä tietenkään löytänyt lähettyviltä mitään, millä siistiä sitä.


Pakko sanoa, että olin yllättänyt että tämän kokoisessa olisi näin hyvät nivelet. Tämähän taipuu vaikka miten. Kesken testailujen kävi kuitenkin näin;


Hieman säikähdin jo, että tämä oli nyt tässä, mutta onneksi pään sai helposti takaisin paikalleen (ja yhtä helposti se löpsähtää taas irtikin...). Kun olin tarpeeksi tutkistellut otusta, päätin vihdoin vilkaista esitelappusesta mikä tämän pitäisi olla.


Sur-Fur Puppy, eli otus on oletettavasti koira. Oi, vieressä on hamsteri, joka olisi käynyt hyvin yhteen ensimmäisen L.O.L-nukkeni kanssa... Tämä koirakin näytti kovasti tutulta, en vain saanut päähäni silloin, minkä takia.


Ihmeiden ajat ei ole vielä ohi. Aloin katsella tarkemmin tuota koiranpennun kuvaa ja ihmettelin miksi sillä on huivi kaulassa, vaikka sellaista ei mukana tullut. Tutkin kaikki pussien jämät tarkkaan ja kääntelin papereita. Huomioni kiinnittyi esitteen toisella puolella kahteen kuvaan...


Hetkinen, tuohan on se mysteeripesusienijutska... Paitsi että pesusieni olikin hiekkaa! Jota pystyi kaivamaan. Tartuin siis lapioon ja aloin kaivamaan...


Sieltähän se kadonnut huivi löytyi! Hieman kyllä ihmetyttää tämä valmistajan ajatuksen juoksu. Nyt kun katson noita kuvia tuosta hiekasta, näyttää että siihen on kirjoitettu kakkapökäleillä L.O.L ja sieltä vain ylös kaivetaan huivi ja laitetaan koiran kaulaan. Eihän lelujen realistisia pidä olla ja hassu ideahan tuo on, mutta voin kuvitella sotkun määrää kun lapset intoutuvat kaivamaan tavaroita esille. Onkohan tämä jokin surkea yritys vähentää jätteen määrää?


En ole vielä kokeillut, mitä kaikkea tämä koira osaa, mutta luultavasti sen kutrit vaihtaa väriä ja se pissaa, ainakin siitä ominaisuudesta kertoo tämä;


Koiran tutun oloinen ulkomuoto selittyi sillä, kun kaivelin muut L.O.L.-nukkeni esille ja huomasin että minulla on koiran emännän pikkusisko itselläni. Koira muistuttaa omistajiaan (ja toisin päin...)


Olin kyllä hieman pettynyt tähän. Jotenkin tuo koira on pelottava, en  osaa sano miksi. Ehkä sen silmät on liian isot ja tuosta suusta en sano mitään. Jos nämä ei olisi niin pirun kalliita, voisin sanoa suorilta ostavani toisen sen hamsterin toivossa, mutta pitää katsoa keksinkö jotain järkevämpää ostettavaa.

Tähän loppuun otin vielä kuvan omasta pienestä L.OL.-kokoelmastani. Minun oli tarkoitus kirjoitella viime syksynä näistä avauspostaukset, mutta se vain jäi.

4 kommenttia:

 1. Mäkin katselin noita lemmikkipalloja kaupassa, en tohtinut tuohon hintaan ostaa moista jätepalloa. Ja jos noiden kaikkien elukoiden silmät on noin huonosti tehty niin en taida ostaa.
  Karmivan tuosta koirastahan tekee juuri sen silmät, sillä valkealla lelukoiralla tumman ruskeat silmät eivät vain sovi. Otus ei olisi niin karmivan näköinen jos silmät olisivat vaikka siniset tai vihreät :/

  VastaaPoista
 2. Hinnat näille palloille on kyllä todella suolaiset täällä Suomessa ja lelujen laatukaan ei sitten ole sieltä parhaasta päästä. Ei kyllä menetä mitään jos jättää nämä kauppaan ja käyttää rahansa johonkin muuhun. :D

  Vihreillä silmillä tuo koira voisi olla täysin erilainen ja ehkä ihan nätti.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, että olet palannut bloggailun pariin! Blogiasi on ollut mukava lukea, sillä itseäni kiinnostaa osittain samat lelusarjat kuin sinua ja kauppojen uutuuksiin on ollut hauska tutustua välitykselläsi. Jos olet saanut mietittyä mitkä ovat uudet linjasi keräilyn suhteen (mitä keräät, missä määrin, aiotko karsia nykyistä kokoelmaa jne.) tästä linjanvedosta olisi kiinnostavaa lukea, koska suuntaviivojen miettiminen on itsellenikin ajankohtainen aihe.

  ...onpa muuten herkullisen näköinen glittertukka tuolla yhdellä tytskyllä. :D

  - TS

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, on ihana aina kuulla jos joku kertoo tykkäävänsä blogia lukea ja jutut kiinnostavat. Kivoista kommenteista saa aina intoa jatkaa eteenpäin, joten kiitos! Jonkinlaista kertomusta päätöksistäni ajattelin kertoa, kunhan saan jotain päätettyä :D

   Poista

Kivat kommentit piristää aina. Jokainen kommentti kuitenkin tarkistetaan ennen julkaisua, joten ne eivät ole näkösällä heti. Kiitos kommentistasi.