lauantai 19. elokuuta 2017

Kesäpaketti, osa 2

Kesäkuun Plasticpopin paketin ensimmäinen esittely löytyy täältä ja nyt olisi vuorossa toinen osa, jossa keskitytään noihin Pang-ju-nukkeihin.

Pang-ju on Grooven (Pullipin valmistaja tutummin) miniatyyri-bjd-eläinnukke. Nuken virallisessa esittelytekstissä nukkejen mahdollinen laji jätetään kertomatta, mutta yleisesti kaikki tuntuvat pitävän näitä chihuahua-rotuisina koirina. Pituutta nukella on n.10cm. Nukeissa on bjd (ball jointed doll)-nivelet eli pallonivelet, jotka mahdollistavat melkein rajattoman poseeraamisen. Pitää kuitenkin huomata, että nämä eivät ole hartsinukkeja, koska materiaali on sama kuin Pullipeissa, eli ABS-muovia. Pang-ju-nuket eroavat toisistaan pelkän teemaltaan, eli jokaisella otuksella on samat muotit, vain vaatteet ja face up muuttuu. Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö nuket näyttäisi erilaisilta, kuten kohta näette.

Oma Pang-ju on ollut minulla haaveissa siitä lähtien kun aloin tutustua Pullipeihin ja muihin valmistajan nukkeihin, eli melkein kymmenen vuotta. Jossakin vaiheessa näitä ei tuntunut saavan mistään, mutta nyt kesällä Plasticpopiltakin löytyi useampi erilainen alennuksesa, jolloin omanikin ostin. Eli tälläiset;


Flower-Pang näyttää paketissaan vähän säikähtäneeltä.


Rambu-Pang taas näyttää vaatteita lukuunottamatta aivan ihanalta! Tuo tumma katse ja tuo silmien väri...

En erityisemmin pitänyt kummankaan stock-asuista, joten olin suunnitellut kokeilevani nukeille Sylvanian Families-eläinten vaatteita. Flower-Pang näytti kuitenkin livenä niin suloiselta, etten ole vieläkään vaihtanut neidin vaatteita. Paitsi otin tuon kukkalätsän pois päästä, siitä en pitänyt.


Kenkiä raukalla ei tullut mukana ja nuo "sukkahousutkin" ovat vain pienet (todennäköisesti mekossa kiinni olevat) palat. Mutta muuten asu on todella suloinen ja kesäinen.

Pang-ju-nukeilla on avattava pää, jonka sisällä on nivelissä tarvittavien narujen päät ja silmät, jotka voi vaihtaa. Olen huomannut että monella Flower-Pangilla toinen silmä katsoo koko ajan kieroon ja yritin korjata oman nukkeni silmiä, mutta tuloksetta. Ehkä pieni kierosilmäisyys vain korostaa nuken suloisuutta?

Ei kovin hyvä kuvakulma silmien takia...

Poseerauksien mahdollisuuden pitäisi kuminauhojen ja pallonivelten takia olla rajattomat, mutta pyh ja pah. Mukana tulevat kuminauhat ovat onnettomat, eikä kiristäminen auta pitämään poseerauksia. Muovi on vain liian liukas materiaali täydelliseen bjd-elämykseen. Joten näiden kanssa kuvaaminen on todella hankalaa, sillä raajat vääntyilee miten sattuu kokoajan. Flower-Pang osasi pitää muutamat poset kuitenkin ihan nätisti, joten sain suht hyviä kuvia.


Varsinaiseksi kauhukakaraksi paljastui omasta mielestäni poikapuolinen Rambu-Pang. Otin nukelta melkein heti stock-vaatteet pois ja kokeilin ensin SF kenguruperheen isän vaatteita. Ne olivat liian isot. Jouduin odottamaan pari päivää, ennen kuin sain ostettua alennuksesta pupuperheen  pojan, jolta varastin vaatteet (muut tavarat on koskemattomana laatikossa). Ne sopivat pienen kiristelyn jälkeen suht hyvin Rambu-Pangin päälle. Valitettavasti kuvasin nukkeja paljon myöhemmin, joten minulla on onnistunut vaatekuva vain eräältä illalta, jolloin kuvailin nukkeja kameran puhdistuksen ohessa. Pahoittelut hyvin surkeasta kuvasta.


Muovi on jälleen syynä vaatteiden löytämisen vaikeuteen. Nuken pinta on niin liukas, että vaatteet liukuvat pois päältä. Joten tällä hetkellä poikaseni on alasti, kunnes keksin jonkin vaateratkaisun.


Pidän Rambu-Pangista ihan mielettömästi tuon kauniin face upin, korvisten ja noiden silmien takia. Pikkuinen yrittää olla niin kovis, mutta oikeasti on vain taskukokoinen söpöläinen.


Rambu-Pangin narut on vieläkin huonommat kuin Flower-Pangin, sillä nuorukainen osaa vetää itsensä ihmeasentoihin vaikka yrität saada nukkea vain seisomaan nätisti. Hieman intoani näistä nukeista syö tuo suoraan sanottuna paska narutus ja laatu, sillä suunnittelin kuvaavani näiden kanssa kaikkea kivaa, mutta menetin hermoni jo näiden esittelykuvausten aikana. Joko keksin jotain tai myyn nämä parempiin koteihin, en ole vielä päättänyt. Sopivien nimien keksiminen auttaisi tutustumisessa, mutta en ole kovinkaan hyvä keksimään nimiä...


Söpöjä ne on, todellakin, mutta en yleensäkään tykkää kerätä tavaraa vain koristeeksi. Haluan kuvata ja hieman leikkiä välillä. En odottanut ostohinnalla mitään hartsinukkejen kaltaista elämystä (onhan niissäkin omat ongelmansa), mutta jokin näistä on tuntunut jäävän puuttumaan. Onnistuisikohan näille vaihtaa vartalon ja parantaisiko uudet narut asiaa? Pohdintaa, pohdintaa...

2 kommenttia:

  1. Varmaan kannattaa ekana kokeilla uusien narujen ostoa (tai paksumpien jos vain mahtuu?). Noin pieniä niveliä voi olla vaikeaa suedata. Epäilisin, että tosiaan muovin liukkaus ei ihan sovi nivellytys/naru-yhdistelmään yhtä hyvin kuin painavampi hartsi. Toivottavasti saat palleroiset toimimaan, tuommoisia voisi olla kiva kuvailla sen jälkeen :3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin omasta mielestäni tälläiset nivelsysteemit pitäisi jättää suosiolla hartsisille nukeille ja muovin kanssa käyttää Barbie/Obitsu-tyylisiä niveliä, mutta valmistajat eivät aina tajua omien ideoidensa käytännön ongelmia. :) Onneksi olen hieman jo työstänyt näitä kahta ja ehkä saan nuket toimimaan niin, että niiden kanssa ei mene enää hermot.

      Poista

Kivat kommentit piristää aina. Jokainen kommentti kuitenkin tarkistetaan ennen julkaisua, joten ne eivät ole näkösällä heti. Kiitos kommentistasi.