keskiviikko 9. elokuuta 2017

Vitsi se on L.O.L!

Suomen kesään ei kuulu lelu-uutuudet. Koko kesä on mennyt jonkinlaisessa horroksessa, sillä mikään ei tunnu kiinnostavan; ei uusia nukkeja, ei uutta Shopkins-sesonkia ja ainoa plussa on ollut Hatchimals collEGGtibles-ötökät. Mutta eilen löysin Tokmannilta L.O.L Surprise-ylläripalloja, joiden saapumista Suomeen olen jännittänyt vähän. Pallot ovat perisuomalaiseen tapaan kalliita, 12,95€ kappale, mutta koska minulla oli rahaa, niin otin yhden palleroisen mukaan. Olen Instassa nähnyt näiden avaamisia ja millaisia "nukkeja" sisältä tulee. Mukavaa päästä näkemään näitä ihan livenä ja päästä itse aukomaan palloa.


Jo tuo pakkaustaide muistuttaa kovasti Bratzeja ja Bratz Babyz-linjaa, eikä ihme, sillä näiden valmistaja on sama, eli MGA, joka valmistaa myös mm. Project Mc2-nukkeja. Harmittelin kaupassa siskolleni, että taas Suomessa aloitetaan 2.kaudesta, niinkuin esim. Shopkinsien kohdalla, mutta tämä Series 2 taitaa olla kaikista uusin myös muualla maailmassa. Sain itse ainakin sellaisen käsityksen Instagrammin perusteella. Mukavaa, että tänne takapajulaan saadaan jotain oikeasti uutta, eikä vain Suomessa uutta.

Idea näissä palloissa on se, että noita kuorikerroksia kuoritaan ja sisältä paljastuu yksi pieni nukke pulloineen, vaatteineen, kenkineen ja muine varusteineen. Nuket ovat ns. taaperoita, eivät aikuisia. Nukkeja on useita erilaisia ja jokaisella on oma tyylinsä. Mutta aloitetaan!


Avaaminen aloitetaan vetoketjusta. Varmaan jollain mattoveitsellä tai muulla terävällä voisi skipata nämä kerrokset, mutta mitäs hauskaa siinä olisi?


En oikein osaa sanoa, mitä tämä ensimmäinen löytö on. Pelkkä vihje sisällöstä vai jotain hyödyllisempaa? Tässä vaiheessa tunsin pientä pettymystä, sillä sisällä on jokin urheilija. Ei tunnu kovin odottamisen arvoiselta...


Toisesta kerroksesta löytyy tarroja. Sain vasta paljon myöhemmin selville, mikä näiden tarkoitus ehkä on, mutta siitä sitten myöhemmin.


Seuraava ylläri olikin jo pallossa olevassa reiässä, joten se ei ainakaan ole pelkkä paperinpala. Ja pussista paljastui tuttipullo, joka jokaisella nukella on erilainen. Petyin hieman tähänkin, kamalan tylsän näköinen.


Seuraavassa kerroksesta löytyi hyvin pienet jalkapallokengät polvisukkineen.Tässä vaiheessa aloin hieman miettiä, olinko aina olettanut nukkejan olevan hieman isompia.


Seuraavaksi esiin kaivoin pienen pienen pelipaidan ja shortsit. Värit näissä vaatteissa on kyllä kivat ja nämä on oikeasti ihan todella pieniä.


Sitten alkoikin olla jo loppusuoran aika. Pallo kahtia ja sieltä sisältä paljastui paljon tavaraa.


Kahva tuohon palloon. En tiedä mitä hyötyä moisesta on. Pahoittelen sotkua taka-alalla, sillä jouduin pitämään kaiken poissa lattialta, ettei kissa söisi mitään.


Alemman kuvan tarkennus on missä on. Mutta tämän tarkoituksesta minulla ei ollut hajuakaan ennen kuin kaivelin nuken esille.


Iiks, siinä se nyt on! Mitähän täältä paljastuu....


Heti kun aukaisin pakkauksen, nenääni tulvahti omituinen haju. Ei muovi, kuten yleensä, vaan jokin imelämpi. Aivan samanlainen miltä suklaahajustetut vintagelelut tuoksuvat. En tiedä onko haju tarkoituksellinen vai ihan vain pelkästään muovista tuleva, mutta valitettavasti kaikki voimakkaasti haisevat lelut aiheuttavat minulle päänsärkyä. Mutta nukke on kyllä söpö, omalla tavallaan. Vartalon ja pään välillä on kuitenkin häiritsevä sävyero.


Äkkiä kamppeet niskaan ja tajusin vihdoin että hikipantahan se viimeisin romu oli. Tälläinen jalkapalloilija sieltä paljastui. Mukana tulleesta esitteestä etsiskelin nimenkin tälle.


Samalla kun katselin esitettä ja mukana tullutta ohjetta, tajusin mihin niitä tarrjoja käytetään.


Jokaisella nukella on jokin "taito", en tiedä onko niitä kaksi jokaisella. Mutta nukke joko vaihtaa väriä kylmässä vedessä, sylkee sille juotetun veden, itkee tai laskee alleen. Nukesta pitää itse ottaa selvää, mitä se tekee ja liimata tarra esitteeseen. En oikeasti yhtään tiedä mitä tuo minun nukkeni tekee, mutta sen "anatomiaa" tutkimalla veikkaisin, ettei se ainakaan itke tai laske alleen. Jotenkin pissaaminen (meinasin kirjoittaa tämän paljon karkeammin) tuntuu jotenkin omituiselta "taidolta". Hienosti pukeutunut nukke ja  laskee noin vain heti juotuaan alleen. Pikku-Britannia-sarjaa katsoneet voivat ehkä jakaa saman mielikuvan kuin minä...

Nukke tosin soveltuu tosi hyvin vesileikkeihin, sillä kaikki sen vaatteet on muovia.


Pallosta saa tälläisen telineen nukelle.


Tästä näkee hieman millaiset vaatteet on. Näitä vaatteita voi vaihdella noiden eri nukkejen kesken. Hiukset on mukavan yksityiskohtaiset, ei vain pelkästään tavalliset letit.

Nukke on myös aika liikkuvainen, sillä on nivelet kaulassa, olkapäissä ja lonkissa. Mukavaa, että nukke pystyy myös hieman liikkumaan eikä joudu töröttämään paikoillaan. Tähän jalkapalloteemaan tuo liikunnallisuus sopii todella hyvin.


En osaa oikein vielä sanoa varmaa mielipidettäni tästä. Se on söpö, mutta ehkä liiankin söpö? Palloa oli kuitenkin kiva availla ja mukavaa saada kokeiltavaksi jotain uutta. Näiden hinta on jälleen hieman suuremman keräilyn esteenä, mutta kyllä aion hankkia vielä toisen tälläisen. Ihan vain tälle kaveriksi. Kaksin aina söpömpi...

Pallosta sai myös tälläisen "huoneen" nukelle.
Pakko kiittää valmistajaa myös siitä, että pallosta on yritetty tehdä paljon enemmänkin kuin pelkkä pakkausmateriaali. Pakkaustaide oli pallossa todella kaunista, harmi kun en tajunnut ottaa niistä parempia kuvia.

Mutta nyt on aika palata taas "arkeen" ja kirjoitella blogiin ahkerammin. Kesältä on muutama juttu kirjoittamatta, joten niiden kimppuun seuraavaksi!

3 kommenttia:

  1. Tosi hauska idea, olisi itsekin kiva "kokea" moinen ylläri pallo. Toinen osa minusta taas kauhistelee miten paljon ylimääräistä muovia ja roskaa tuossa tulee :'D Poor earth. Luettuani tämän menin heti googlettelemaan. Tulee mieleen ihan ne ysärin vaippavauvat näistä, lähinnä ehkä keräiltävyytensä ja väriä vaihtavien juttujensa takia.

    VastaaPoista
  2. Kärkkäisellä taisin ohimennen nähdä näitä palloja, mutten ole tiennyt, mitä niissä on sisällä. Kiitos kivasta esittelystä! :) Hahmoihin en ole tykästynyt (vaikka mielikuva Pikku-Britanniasta herättää nyt jonkinlaisia sympatioita ;), mutta on noissa kyllä panostettu yksityiskohtiin.

    VastaaPoista
  3. Br-ssa on sarja1. Eli ensimäiset. Ja pikku siskot sarja2.

    VastaaPoista

Kivat kommentit piristää aina. Jokainen kommentti kuitenkin tarkistetaan ennen julkaisua, joten ne eivät ole näkösällä heti. Kiitos kommentistasi.