lauantai 3. kesäkuuta 2017

Hatchimals collEGGtibles

Hatchimals-elukat taisi olla viime jouluna hitti ja kyseiset ötökät taisi loppua aika nopsaan kaikista kaupoista missä niitä myytiin. Itselleni Hatchimalsit jäi vieraiksi ja etäisiksi, en ole sellaista edes kaupassa nähnyt.

Yllätyin kun jo pari viikkoa sitten törmäsin Citymarketissa Hatchimals collEGGtibles paketteihin. Kyseessähän on nykyisin niin trendikäs blindbag-systeemi kerätä pieniä elukoita. Yhden pussin hinta tuntui aika kalliilta (4,95€), joten päätin että näitä en kerää tai edes kokeile. Mutta mitenkäs sitä mieli muuttuukaa Instagramin myötä...

Yksi satunnainen elukka tuntui edelleen kalliilta, mutta valikoimassa oli myös kahden munan (ja pesän) paketti (9,95€) ja neljän munan ja yhden näkyvän eläimen setti (16,95€). Olen huono matematiikassa, mutta jopa minä tajusin että säästö on suurin tuossa 4+1 paketissa, joten päätin ottaa sen. Näkyväksi eläinhahmoksi olisin halunnut jommankumman pandan, mutta sellaista ei löytynyt. Joten mukaani kassalle lähti tälläinen;En aluksi edes tajunnut mikä eläin tuo on, mutta ainakin se oli kauniin pinkki. Myöhemmin sain selville eläimen olevan kirahvi. Ei näytä omaan silmääni tippaakaan kirahvilta, mutta kuitenkin.

Kotona aloin tutkimaan pakettia ja tottakai aukaisemaan sitä. Paketti oli yllättävän helppo aukaista, taustapahvi lähti siististi ja ilman suurempaa väkivaltaa irti.


Mukana tuli tälläinen kartta ja toisella puolella näkyy kaikki saatavilla olevat eläimet. Nämä ovat "season 1" eli ensimmäistä aaltoa (vai miten sen hyvin ilmaisisi). Yllätyin miten vähän näitä kaiken kaikkiaan on. Olen kai liian tottunut Shopkinseihin, jossa yhdessä "seasonissa" on n. 140 erilaista. Onhan näissäkin kyllä keräämistä, Suomen hinnoilla ainakin... Olin hieman pettynyt, ettei näillä ole mitään numeroita tai nimiä, joilla tunnistaa elukat. Pandatkin ovat harvinaisia, nyyh.


Tälläinen pinkki kirahvi tuli valittua. Oli hieman hankalaa kuvata näin pientä kohdetta, mutta toivottavasti kuvista saa edes vähän selvää. Elukat eivät kuitenkaan ole kovinkaan yksityiskohtaisia.


Tässä ensimmäinen muna. Instagramissa olen nähnyt miten ihmiset hieman sivelevät sydäntä, se vaihtaa väriä ja munan kuoren voi rikkoa. En etsinyt edes ohjeita paketista... Jouduin hinkkaamaan aika tovin sydäntä ennen kuin se vaihtoi väriä.


Kuori taitaa mennä rikki ilman lämmittämistäkin, ainakin itse sain kuoren helposti rikki kynnellä painamalla.

Näin jotain sinistä...turkoosia...
Huom; väriä takaisin vaihtanut sydän

Kun sain tämän otuksen ulos, huokaisin ihastuksesta. Voi miten suloinen! Ja kauniin värinen! Oletan otuksen olevan pesukarhu (supi) ja se kuuluu "Forest" ryhmään. Ja se on rare/harvinainen! Hyvä tuuri, kun ensimmäisestä kuoriutuu heti suloinen ja harvinainen otus.

Sitten alkoikin vielä kolmen munan aukaisu.


Suloinen, mutta huonosti pystyssä pysyvä keltainen possu. "Farm" ryhmään kuuluva ja tämäkin on rare!

Kukkuu!

Orava on suloinen, mutta valitettavasti yleinen. Tämä kuuluu pesukarhun kanssa samaan metsä-ryhmään.

Ja viimeisestä munasta kuoriutui tälläinen;


Sama possu erivärisenä. Tämä pinkki versio possusta on yleinen. Tälläkin on vaikeuksia pysyä pystyssä, koko ajan nokallaan.

Koko paketin saldo siis tässä;


Eniten pidän pesukarhusta, possut tulee toisena. Kaikki näistä on todella sööttejä ja munien aukaiseminen oli kivaa. Jokaisella elukalla on muuten hopeiset siivet selässään ja kaikilla muilla paitsi pesukarhulla on omituinen reikä päässä. En tiedä sen tarkoitusta.


Lelujen pohjassa on H-logo, joka ei tässä kuvassa kovin hyvin näy, mutta siellä se on.


Olin positiivisesti yllättynyt, miten kivoja nämä olivatkaan. Ja oli mukavaa kokeilla vaihteeksi jotain uutta, eikä innostua vasta parin vuoden päästä ja valitella, kun ei silloin aikanaan tullut ostettua niitä...

Hieman saivartelun puolelle menee, kun miettii miksi nisäkkäät kuoriutuisi munista. Mutta ehkä nuo hopeiset siivet (ja pinkki kirahvi) kertoo, että ei ollakaan enää tässä todellisuudessa, vaan jossakin muualla.

Mutta eniten näissä ärsyttää noiden munien turhuus. En tiedä mitä materiaalia ne ovat (paketissa lukee/suora lainaus "simuloitavia munankuori materiaaleja"?) ja roskiinhan ne pitää viskata. Paketissa oikein korostetaan ettei kuoria saa säilyttää. Valmistaja voisi tässä asiassa hieman miettiä näiden munien ideaa. Itselleni ja varmasti monelle lapselle, joka näitä kerää, olisi ihan sama että ne olisivat ihan vain pusseissa. Mutta kyllähän tuo muna-systeemi antaa jonkinlaista etumatkaa markkinoilla ja erottuu kilpailijoista.

Roskiin vaan.

En vielä tiedä ostanko näitä lisää. Aika kalliita loppujen lopuksi, mutta niinhän kaikki nykyisin. Jos joku pitää noista blindbag-yllätyksistä yhtä paljon kuin minä, niin kehotan tutustumaan. Ja viimeisenä kommenttina; onhan ne todella, todella suloisia!

2 kommenttia:

  1. Tuo turkoosi-lila mikälie-supi on kaunis! :) Minullakin on pari noita, olivat kaupassa niin jännän näköisiä. Kaksi olen avannut (blind bageja), neljä avaamatta (pakkaus). Toivon, että saisin jonkin supihahmon ja myös koala (Desert-otukset) olisi nätti.

    Ainakaan niillä kahdella bb-pusseista tulleella ei ollut reikää päässä.

    Ajattelin ainakin toistaiseksi säästää kuoret niin, että irrotan kaiken irtoavan kuoren ja säästän alaosan kuoresta (sauman alapuoli). Se on jotain kovempaa muovia, eikä siitä irtoile palasia. Saavat otukset nököttää istua niissä. Voi kyllä olla, että kyllästyn säilömään ja heitän pois... Jos joku sitä ennen keksii niellä sen kuoren ja tukehtuu siihen, on turha hakea korvauksia lelufirmalta, koska he ovat käskeneet heittää palaset heti pois. :D

    VastaaPoista
  2. Haluaisin näitä lisää, mutta jokin pieni ääni päässä jaksaa jankuttaa, että ne on kalliita ja turhia ja blaablaa. Mutta ne on niin suloisia ja jokin tuossa avaamisessa on niin kivaa, kun ei tiedä mikä sieltä tulee. :D Pandoista edelleen haaveilen...

    VastaaPoista

Kivat kommentit piristää aina. Jokainen kommentti kuitenkin tarkistetaan ennen julkaisua, joten ne eivät ole näkösällä heti. Kiitos kommentistasi.