keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Yllätysten yllätys, osa 2

Viime viikolla kävin piiiitkästä aikaa kirpputorilla. Viime käynnistä oli reilusti yli kuukausi aikaa. Syy on yksinkertainen; lempikirppikseni vaihtoi nimeä ja pieneni huomattavasti ja on nykyisin tosi surkea. Ja yritän kovasti vähentää tavaramäärää kotona, joten en voi mennä kirpputoreille vain ostamaan  kaikkea minkä haluan, vaan yritän ostaa vain sellaisia juttuja, joita oikeasti haluan ja jotka eivät kohta hautaudu tuonne vaatehuoneeseen muiden tavaroiden sekaan.

Mutta viime viikolla siis menin kirpputorille toiveissa löytää jotain MLP-juttuja (G1 tai G4) tai kivoja nukkeja. Ihme kyllä kumpikin toive toteutui, jälkimmäinen vielä jälleen hyvin yllättävällä tavalla.

Ensiksi löysin kivan Pinkie Pie meriponin, jotka viime syksynä tulivat kauppoihin My Little Pony-elokuvan myötä (en ole muuten vielä nähnyt sitä...). Kyllä lelujen matka voi olla lyhyt kaupoista kirpparipöytiin. Pinkiellä ei tullut mitään tavaroita mukana, mutta iloinen pinkki kalaponi osasi seisoa niin nätisti pyrstönsä varassa, että sopii hyvin hyllyyn. Hintaa ponilla oli 2€.


Hiukset ponilla on vielä aika sekaisin (ja muovissa vähän tahraa), kun en jaksanut niitä alkaa laittamaan kunnolla. Jännä juttu muuten, että löysin myöhemmin samalla viikolla saman ponin setteineen vielä kaupastakin myynnistä. Suomen lelumarkkinat eivät ole ainakaan kovin tuulisia...


Ex-lempikirppikselläni pyörii parin pöydällisen verran "lelutrokareita", jotka ostaa muiden pöydistä halvalla leluja ja myyvät sitten "asiantuntijahinnoilla" lelut omissa pöydissään. Yleensä hinnat on aika naurettavia (Littlest Pet Shop-kopiot 10€/kpl), mutta voi millaiseen kiusaukseen pöytien ääressä joutuu, kun niistä löytyy aina kivoimmat tavarat. Periaatteesta en yleensä näiltä tyypeiltä mitään osta, mutta viime viikolla oli pakko tehdä poikkeus.

Katselin kasaa nukkeja ja löysin joukosta mm. My Scene-nuken, jollaista olen etsinyt jo jonkin aikaa. MH- nuket oli myös hyvin edustettuna ja hinnat oli aika suolaiset. Pengoin nukkeja ja siirsin yhden syrjään, vilkaisten vain nuken mekkoa ja miettien "joku halpis-Elsa". Onneksi vilkaisin nuken kasvojakin, sillä tunnistin heti kyseisen nuken Disney Storen Classic Elsa-nukeksi!


Kengät kuningattarelta puuttui ja puku oli revennyt pahasti. Hiuksetkin oli valtoimenaan ja nukke kääritty tiukasti paksuun muoviin. Hintalapussa luki 6€. Olin varma, että nukke on Disney Storen, mutta en voinut varmistaa sitä koska en pystynyt etsimään mitään merkintöjä nukesta. Pienen pohdinnan jälkeen marssin Elsan ja ponin kanssa kassalle (My Scenen osto jäi nyt toiseen kertaan...). Heti autossa revin muovit auki ja pääsin tarkistamaan että olin todellakin saanut yhden haavenukkeni käsiini.


Jee! Olin riemuissani, vaikka eihän nukke kunnoltaan ja varustukseltaan vastannut upouutta nukkea.


Pidän kovasti tämän nuken kasvoista, ihonväristä ja yksityiskohdista. Mutta nuo silmät...ne ovat vähän vinksallaan ja se ei ole edes mikään maalausvirhe, vaan kuuluu nuken ilmeeseen. Ei ihme että Disney hieman uudisti lippulaivahahmonsa nukkea tässä jokin aika sitten (linkki). Joissakin kuvakulmissa silmissä ei ole mitään vikaa, mutta toisissa Elsa näyttää niin tärähtäneeltä, että ei edes naurata.

Pienen vertailun vuoksi otin kuvia tästä Disneyn Elsasta ja Hasbron Elsasta vierekkäin, kun kerrankin itseltäni löytyi näin oiva vertailukohta.


Pidän omalla tavallaan Hasbron Elsastakin, kasvot ovat kauniit ja hiukset laadukkaat, mutta jotenkin inhoan miten kovaa muovi on ja miten elottoman näköinen nukke kasvoiltaan on. Disneyn Elsalla on muuten hauskasti punaa poskissa ja nenässä.

Kun kiireiltä ehdin, siistin vähän Elsaa. Puhdistin nuken ja kampasin hiukset (niitä irtosi kiitettävä määrä) ja letitin hiukset Elsa-tyyliin. Pukua en jaksanut alkaa vielä korjailemaan, joten varastin törkeästi Hasbron Elsan mekon. Puku ei yltänyt takaa kunnolla kiinni, mutta istuu aika hyvin Elsan päälle.


Hasbron nuken jalka on kolme kertaa isompi, joten kengät eivät käyneet vaihtoon. Mutta eipä nukke hyllyssä pitkän mekon kanssa välttämättä kenkiä tarvitsekaan. Disneyn Elsa seisoskelee nyt viime postauksen Bellen kanssa hyllyllä. Hasbron Elsa etsiskelee toista mekkoaan kaapissa.


Tämän nuken myötä aloin haaveilla Elsa-nukkejen keräilystä, koska Frozen on yksi lempparini Disney-piirretyistä ja Elsa vain niin ihana. :D Olen henkiseltä iältäni varmasti 7-vuotias.... Ihanaa!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! ;)

    Kaunis neito tuo Disney Storen Elsa. :)

    Lelutrokarit, ja trokarit ylipäänsä, on kyllä niin ärsyttäviä! Omilla kulmillani yhdellä kirpparilla on pöytä, jossa vakituiseen seisoo uusia nukkeja (MH, Enchantimals, Bratz, Barbie...) avaamattomina kaupan hintaan. Ja sieltä kaupastakin saa joskus halvemmalla kuin kyseisestä pöydästä. :6 Toisella kirpparilla taas on pari pöytää jotka tuntuu keskittyneen käytettyjen random lelujen myyntiin trokari-hengessä. Niissä ei tosin ole toistaiseksi ollut mitään mielenkiintoista, päinvastoin kuin sinun tapauksessasi, joten pystyn ohittamaan ne aina aika helposti. Tässä syksyllä tosin kävi niin, että löysin toisesta pöydästä feikkiponin myynnissä vain pari päivää sen jälkeen kun olin itse lahjoittanut sen ja kaverinsa paikalliselle kierrätyskeskukselle! O.0 Tsiisus! Ponilla oli edelleen sama kampaus ja samat asusteet kuin lahjoitushetkellä, joten tunnistaminen oli helppoa. :/ Otti päähän.

    - TS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huh, tuollainen toiminta on kyllä jo todella törkeää! Ihan sanattomaksi pistää tuollainen. Suomessa ei edes ole niin "kovat" lelumarkkinat kuin esim. USAssa, joten en ymmärrä miten trokarit saa muka niin paljon myytyä tavaroita, että saavat viikosta ja kuukaudesta toiseen pidettyä esim. kirpputoripöydän itsellään. Ihan käsittämätöntä...

      Poista

Kivat kommentit piristää aina. Jokainen kommentti kuitenkin tarkistetaan ennen julkaisua, joten ne eivät ole näkösällä heti. Kiitos kommentistasi.